BitPay en Coinbase Start een Instant, Zero Fee Service voor Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash en USDC.

De grootste aanbieder van Bitcoin- en cryptocurrencybetalingen, BitPay, heeft zojuist haar diensten aangepast om gebruikers in staat te stellen cryptocurrency rechtstreeks uit te geven vanaf een Coinbase account aan handelaren die BitPay ondersteunen voor nul procent van de kosten.

De nieuwe verbetering, die ook de noodzaak van peer-to-peer overboekingen elimineert, geeft gebruikers de mogelijkheid om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), USD Coin (USDC), en andere cryptocurrency uit te geven van hun Bitpay Wallet apps.

Tot nu toe zal de uitrol van deze nieuwe maatregel van toepassing zijn op alle transacties onder $1.000.

Sean Rolland, de directeur van het product bij BitPay, verklaart,

Klanten die een Coinbase account hebben [en] zijn op zoek naar een snelle, veilige en gemakkelijke manier om te betalen voor goederen en diensten met crypto wereldwijd hebben nu extra opties via BitPay ingeschakelde handelaren.

Integratie tussen Coinbase en BitPay stelt gebruikers in staat om direct te betalen vanuit hun Coinbase account, waardoor er nieuwe wereldwijde zakelijke mogelijkheden ontstaan om te accepteren en te betalen met crypto„.

Opvallend in de nieuwe verbetering is dat BitPay gebruik maakt van de groeiende populariteit van stablecoins zoals USD Coin, een cryptocentrische munt die aan de US dollar is gekoppeld.

Net als andere cryptocurrency’s worden USDC-transacties geverifieerd door een gedecentraliseerd netwerk en vervolgens geregistreerd op een openbaar grootboek, waardoor betalingskwetsbaarheden met betrekking tot creditcardtransacties worden geëlimineerd. Aangezien de waarde van de crypto-activa gekoppeld is aan fiat, zijn USD-munten en andere stabiele valuta’s niet zo gevoelig voor volatiliteit als andere cryptocrpures, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor standaardtransacties.