Bitcoinin laillisuus Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmä on hajanainen, joten asiaan ei ole selkeää vastausta. Se riippuu siitä, missä ja kuka olet tietää Bitcoinin laillisuuden.

Liittovaltion laissa Bitcoin määritellään hyödykkeeksi. Tällä kryptovaluutalla suoritettujen operaatioiden oikeudellinen asema voi vaihdella maan eri osavaltioissa.

Jotkut ihmiset tuntevat tämän virtuaalivaluutan, mutta luottamus on edelleen ongelma. Tämän suositun kolikon oikeudellisesta asemasta maailmassa on liian paljon epävarmuutta. On hallituksia, joissa tämä kryptovaluutan laillisuus on sujuvaa ja epäsäännöllistä, vaikka sen keksimisestä on kulunut yli vuosikymmen.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Bitcoin-pelot työntävät keskuspankkeja kohti digitaalisia valuuttoja
1,8 biljoonan dollarin ärsykepaketti on hyvä tapaus Bitcoinin käyttöönottoon – Tyler Vinklevoss
Bitcoinin hintaennuste – Härät repivät 11 000 dollarin vastuksen konsolidoinnin lopettamiseen
RSK integroi DAI-stablecoinin tehostamaan Bitcoin DeFi- ja dapps-palveluja

Koska Yhdysvallat koostuu osavaltioiden mosaiikista, se ei ole poikkeus; jokaisella on omat lait. On osavaltioita, joissa Bitcoinin kaupallistaminen on laillista, mutta on muita, joissa operaatiot kyseenalaistetaan.

Bitcoin ja sen oikeudellinen asema Yhdysvalloissa liittovaltion lain mukaan

Bitcoin
Liittovaltion tasolla kaksi Bitcoinista huolehtivaa organisaatiota ovat maan johdannaismarkkinoiden sääntelystä vastaava Commodity Futures Trading Commission (CTFC) ja Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio (SEC). Viimeksi mainittu on virasto, joka toimii liittohallituksesta riippumatta. Sen tehtävänä on säännellä arvopaperimarkkinoita ja noudattaa liittovaltion arvopaperilakeja.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio (SEC) on ilmoittanut, että tämä kryptovaluutta ei ole arvopaperi. Mutta Commodity Futures Trading Commission (CTFC) ilmoitti vuonna 2015, että Bitcoin on kultainen hyödyke ja että sitä on säänneltävä.

Koska oikeusjärjestelmä on hajanainen, maailman kaupallisimmat salausvaluutat ovat epätasaisia. Koska lakeja on niin paljon ja ne kaikki vaihtelevat osavaltioittain, ei ole helppoa tietää Yhdysvaltain kaupan todellista tilaa.

Esimerkiksi Havaiji vuonna 2014 kielsi kaikenlaiset tämän digitaalisen valuutan liiketoimet, mutta vuonna 2018 se peruttiin. Hän päätti, että ihmisillä, jotka haluavat käydä kauppaa kryptovaluutoilla, on oltava Money Transmitter -lisenssi.

New York, Florida, Delaware ja Kansas hyväksyivät myös nämä asetukset. Mutta muut osavaltiot eivät ole halunneet laillistaa kryptovaluuttaoperaatioita.

Onko laillista ostaa ja myydä Bitcoinia Yhdysvalloissa?
On monia osavaltioita, joissa tämän kryptovaluutan ostaminen on laillista. Vuonna 2013 valtiovarainministeriöön kuuluva Financial Crimes Enforcement Network (FINCEN) ilmoitti, että on laillista sijoittaa ja käyttää Bitcoinia maksutapana.

Kaikki riippuu siitä, haluako tavaroiden ja palveluiden myyjä hyväksyä tämän kryptovaluutan. Kalifornian kaltaisessa osavaltiossa kryptovaluutta ei ole määritelty, ja siksi sitä ei säännellä.